Zo werkt de draagarm in je Volvo s40

draagarm volvo s40

Vrijwel alle moderne auto’s hebben een draagarm. Sterker nog: ook oude wagens hebben vaak een draagarm. Dit vormt namelijk de basis van je auto. Ben jij benieuwd wat de draagarm in je Volvo s40 doet? Dat ontdek je allemaal hier.

Over de draagarm

De draagarm is een ontzettend belangrijk onderdeel van de auto. Het is een soort stalen arm in de vorm van een grote driehoek. Hij maakt deel uit van de wielophanging van de auto, ofwel de basis waar de wielen ook aan bevestigd zijn. Simpel gezegd zorgt de draagarm ervoor dat de wielen verbonden zijn aan de rest van de auto. Daarnaast hebben draagarmen als functie om de kracht die vrijkomt tijdens het optrekken en remmen, zo min mogelijk invloed te laten hebben op de stand van de banden. Er komt behoorlijk wat kracht los bij het optrekken en remmen dus de draagarm is een ontzettend stevige, stalen constructie.

Een draagarm vervangen

Het komt weinig voor dat de draagarm echt vervangen moet worden. Dit onderdeel is gemaakt om ontzettend veel te kunnen verdragen en dat kan het dus ook. Maar toch zijn er situaties waarin de draagarm het niet volhoudt en er een nieuwe in moet. Sommige mensen kiezen er op dat moment voor om van auto te wisselen. Een draagarm vervangen is namelijk niet zo simpel als het lijkt. Het kost bovendien veel geld. Wil je toch de draagarm vervangen? Dan moet je dit door een ervaren monteur laten doen want het is geen simpele klus.

Een kapotte draagarm herkennen

Een kapotte draagarm zie je niet zomaar over het hoofd. Sturen gaat moeilijk en de kans is groot dat de rubbers op de hoeken al lang versleten zijn. Bij een APK zal men ook altijd goed kijken of alles met de draagarm in orde is, dus als de rubbers er bijna aan gaan dan hoor je dat vaak op dat moment wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *