Wat is de beste keuze: containerverhuur of containerkoop?

Gebr. Vermeer

Er zijn talloze redenen te noemen waarom je een container nodig zou hebben. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat je extra opslagruimte nodig hebt. Of misschien moet je wel ruimte hebben omdat je extra personeel in dienst hebt. In ieder geval is containerverhuur in Nederland al jaren iets dat wordt aangeboden door verschillende partijen. Of kun je misschien toch beter kopen? Het is de vraag hoe lang en hoeveel je de container gaat gebruiken.

Hoe tijdelijk is tijdelijk?

Wanneer je tijdelijk extra opslagruimte nodig hebt omdat je bijvoorbeeld een restpartij producten hebt waar je niet vanaf komt, dan is een opslag in de vorm van een container geen overbodige luxe. Maar hoe tijdelijk is die extra opslag nu echt nodig? Want als je verwacht dat je dit probleem veel vaker gaat tegenkomen, of als je misschien bijvoorbeeld je assortiment gaat uitbreiden, dan is die tijdelijke opslag misschien wel permanent nodig. Je kunt je dan afvragen of huren nog wel verstandig is. Het is dan wellicht een goed idee om te overwegen zo’n container te kopen. Zo ga je ook niet onnodig veel uitgeven.

Gebr. Vermeer

Extra werkplekken

Hetzelfde geldt voor wanneer je een container wil gaan gebruiken als extra werkplaats. Is dit een tijdelijk ruimte probleem omdat je bijvoorbeeld een groot project hebt aangenomen? Of heb je een paar mensen over de vloer of in dienst die niet lang blijven? Dan is huren verstandig. Maar wanneer je simpelweg aan het groeien bent, dan is kopen wellicht weer beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *