Vuren balken: cool in je huis!

In deze kille en donkere maanden zitten we weer veel binnen. Veel mensen gebruiken deze tijd om het huis weer eens op te knappen en extra gezellig te maken. Zeker nu de lockdown ons beperkt in het uitgaan. Die beperking heeft als voordeel dat we veel tijd kunnen steken in het opknappen van ons interieur. Dat begint natuurlijk met een zoektocht naar het juiste materiaal. Ik vind dat zelf altijd een hele uitdaging want zoveel verstand heb ik daar niet van. Ik kijk in eerste instantie natuurlijk vooral naar wat mooi is, maar het ook handig als het materiaal makkelijk te bewerken is en lang meegaat. Een veelgebruikte houtsoort is vurenhout waarvan je prachtige vuren balken kunt maken. Die kun je op allerlei manieren gebruiken in je huis. Vurenhout heeft een lichtgele kleur die past bij veel andere kleuren, dus dat is makkelijk. Het hout heeft een fijne nerf en een rechte draad. De donkere plekken die je in dit hout vaak ziet zijn de plekken waar bijvoorbeeld zijtakken aan hebben vastgezeten.

Vuren balken: makkelijk te bewerken

Van vurenhout maakt men dus de vuren balken. De vuren balken zijn licht, maar sterk en het hout is zacht. Dat maakt dat de vuren balken makkelijk te bewerken zijn en je het voor veel toepassingen kunt gebruiken. Als je het hout onbehandeld gebruikt gaat het zo’n vijf tot tien jaar mee. Bewerk je het bijvoorbeeld met beits, verf of lak dan is dat langer. Verder isoleert dit hout goed en dat is met de duurdere energieprijzen ook een groot pluspunt. Binnen worden vuren balken vooral gebruikt voor binnen kozijnen en kapconstructies. Buiten kun je er tuinhuizen en overkappingen mee maken. De balken zijn natuurlijk in verschillende maten verkrijgbaar en zondig worden ze op maat voor je gezaagd.

Online bestellen

In deze tijden is online bestellen het makkelijkst en dat geldt ook voor vuren balken. Zaak is dan natuurlijk wel dat je precies hebt berekend wat je nodig hebt. Je kunt je hierover ook nog laten adviseren dus doe dit vooral. Je bestelling wordt dan thuis afgeleverd en daarna kun jij gelijk aan de slag. Dus aarzel niet en verdiep je eens in vuren balken. Het is een fijne houtsoort waarmee je heel veel kan. Wie weet kun je je huis al snel opknappen en daarna kun je gelijk door met je tuin. Veel klusplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *