Uitglijden is zo gebeurt met dit weer

Sneeuw is natuurlijk super leuk en dan is het een goede reden, wanneer ook vooral de zon schijnt, om lekker naar buiten te gaan. Maar wanneer de sneeuw wat langer ligt, zoals nu het geval is, is uitglijden iets waar je rekening mee moet houden. Want omdat de sneeuw nu platgelopen is, de zon er op schijnt en het dus een beetje smelt, en dan weer gaat vriezen. Wordt het eigenlijk een beetje ijzig en dat maakt het glad.

 

Een ongelukje zit in een klein hoekje

Of eigenlijk uitglijden zit hem in een klein stukje. Het is zo gebeurt, en wanneer jij bijvoorbeeld voor werkt buiten moet lopen of zo in een ongeluk terecht komt. Kan het zo zijn dat je een letselschade advocaat Groningen in de armen moet nemen. Want we weten allemaal dat je lelijk kan vallen wanneer je uitglijdt op een glad stukje. Daarom is het belangrijk om goed op te passen met dit weer.

Ook nu met het schaatsen op meren en plassen. Het ziet er super leuk uit en het is ook nog eens gezellig natuurlijk, maar de kans dat je valt is natuurlijk wel aanwezig. Wie weet ben je super goed in schaatsen, maar een ongelukje zit hem in een klein hoekje en voor je het weet lig je met je buik op het ijs. 

Wat hier ook het gevaarlijke aan is, is dat je ook door het ijs kan zakken. En met de temperaturen onder nul is het zo dat het kan gebeuren dat je snel onderkoel raakt. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. We genieten allemaal van lekker warm onder een dekentje bij het vuur. Maar wanneer je door het ijs zakt ben je buiten en dan ben je niet zomaar ergens met een dekentje. Die neem je ook niet mee uiteraard. Dus eer je thuis bent is de kans aanwezig dat je al onderkoelt bent. 

 

Zorg er daarom altijd goed voor dat je voorzichtig bent. En het kan dan natuurlijk ook voor komen dat er iets gebeurt. Maar wanneer je voorzichtig bent verklein je wel die kans wat fijn is. Want wanneer je een advocaat in de armen moet sluiten, dan ben je er wel even mee bezig en komt er een hoop gedoe bij kijken. En dat heeft liever niemand natuurlijk. Dus het is goed wanneer je zelf al goed oppast. Je kan natuurlijk niet zorgen dat iedereen heel voorzichtig is. Maar een goed begin bij jezelf is het halve werk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *