Motorverzekering afsluiten bij Combimotors

Als motor eigenaar wil je natuurlijk dat je zo min mogelijk per maand wilt betalen voor de verzekering. Misschien kan je verzekering wel goedkoper dan wat je nu betaalt. Soms is het dus handig om te kijken om een nieuwe motorverzekering af te sluiten. Op Combimotors.nl kun je gemakkelijk een motor verzekering berekenen. Zo kun je beste beste motorverzekering afsluiten die bij jou past, maar dan is de vraag, welk soort verzekering moet je hebben? Kies je voor een WA verzekering, WA+ of juist een All Risk verzekering? Iedere verzekering heeft zijn voor en nadelen. Zo betaal je voor een WA verzekering het minst maar heb je ook de minste dekking waar je bij een All Risk verzekering meer betaalt maar dus ook beter verzekerd bent. Bereken daarom altijd van te voren wat de premie zal zijn bij de verzekering die jij wilt afsluiten.

Welke verzekering moet je afsluiten?

Welke motorverzekering je moet afsluiten verschilt per persoon en per motor. Als je de eigenaar bent van een nieuwe dure motor kun je beter kiezen een All Risk verzekering. Dan ben je overal voor verzekerd. Neem bijvoorbeeld diefstal, natuurlijk wil je dat de motor verzekerd is bij diefstal, maar bij WA+ ben je ook verzekerd bij diefstal. Het verschil in WA+ en All Risk is dat je bij all risk ook verzekerd bent voor schade aan uw eigen motor als je dit zelf veroorzaakt hebt. Dit heb je bij een WA of WA+ verzekering namelijk niet. Iedere motor heeft in Nederland minimaal een WA motorverzekering afsluiten. WA verzekering staat voor Wettelijk Aansprakelijkheids verzekering. Als je dit niet hebt mag je niet de openbare weg op. Een WA verzekering is het minimale wat je kunt kiezen. Je bent dan ook alleen verzekerd voor schade die jij verricht aan andere voertuigen. Bij een WA+ verzekering ben je dus ook verzekerd voor diefstal, maar ook voor schade die wordt veroorzaakt door een storm of brand bijvoorbeeld. Deze verschillende verzekeringen hebben allemaal andere kosten natuurlijk, maar je kunt gemakkelijk de motor verzekering berekenen op Combimotors.nl zodat je weet welke het voordeligst is voor jou en jouw wensen.

Kortingen

Met het berekenen van de motorverzekering kan er ook korting bij komen. Als je bijvoorbeeld jarenlang rijdt zonder enige schade op te lopen bouw je schadevrije jaren op. Hier kun je voor beloond worden tot wel een korting van 75 procent. Ook als je kiest voor een All Risk verzekering, ook bekend als WA volledig casco, kun je kiezen voor een winterstop. Dit houdt in dat je in de wintermaanden de motor alleen WA verzekerd. In deze maanden zal je de motor toch minder gebruiken dus heb je ook alleen een WA verzekering nodig mocht je hem een keer willen gebruiken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *