Heb jij wel eens aan dit gedacht?

Misschien heb je er ooit al wel eens aan gedacht en is het er nooit van gekomen. Misschien wel niet omdat die mogelijkheid er was. Of heb je er helemaal niet aan gedacht. Dat kan natuurlijk ook. Maar we hebben het hier over een auto leasen. Zowel zakelijk als privé. Het kan namelijk allebei.

 

Zakelijk een auto leasen

Je hoort het best wel vaak. Dat mensen via hun werk een auto zakelijk leasen, dat kan natuurlijk ook wanneer je een eigen zaak hebt. Maar je hoort het best wel vaak. En dat kan bijvoorbeeld bij lease.auto of een andere partij. Het is voor de werknemer makkelijk, vooral omdat je dan een auto van de zaak hebt en je dan gemakkelijk overal heen kan rijden voor afspraken en je nooit zonder een auto zit. En voor de werkgever zitten er ook voordelen aan. Want het kan zo zijn dat mensen privé geen of maar een auto hebben en ze dan met openbaar vervoer naar werk komen. Wanneer ze dan vaak naar een afspraak moeten, is het ook wel fijn dat ze flexibel zijn met reizen en ze gemakkelijk van kantoor naar afspraak en van afspraak naar afspraak kunnen gaan. Ideaal gewoon. 

 

Privé leasen

Dit hoor je ook steeds vaker. Dat mensen niet met werk een auto leasen, maar juist privé. Dat kan natuurlijk ook. Wanneer je op het moment geen geld hebt voor een nieuwe auto, en ook geen hypotheek of lening er voor wilt afsluiten heb je tegenwoordig ook steeds vaker de mogelijkheid om privé een auto te leasen. Het komt ongeveer ook op een lening uit, maar je kan het beter vergelijken met huren. Want je lost een bepaalde periode telkens een bedrag af voor de auto. En jij kan lekker de auto rijden voor privé zaken. Daar moet je natuurlijk met een zakelijke auto ook meer rekening mee houden dat je hem niet te veel voor privé gebruikt. Want dat is niet de bedoeling. Daarbij moet je goed bij houden wanneer je de auto voor privé zaken gebruikt en wanneer het degelijk voor werk gerelateerde zaken is. Want je maakt wel een afspraak met jouw baas hierover hoeveel kilometers je privé kan maken met de auto. Anders is het ook zo gemakkelijk als je met de zakelijke auto overal heen kan rijden en je privé bijna geen kilometers met de eigen auto maakt. 

 

Ben jij voorstander van leasen of heb je liever jouw auto gelijk afbetaald waar mogelijk is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *