Een achteruitrijcamera installeren voor een veilige reis

audi

Als je wel eens op vakantie gaat met de caravan of camper is het belangrijk om goed zicht te hebben op hetgeen dat zich rondom de caravan of camper bevindt. Het is fijn om te weten wat er achter je gebeurt. Daarnaast is het wat lastiger om te parkeren met een caravan of trailer achter je auto. Voor al deze toepassingen is het ideaal om een achteruitrijcamera te hebben om het zicht te vergemakkelijken. Een achteruitrijcamera installeren is erg eenvoudig.

Welke soorten zijn er?

Achteruitrijcamera’s komen in diverse soorten en maten. Wil je een achteruitrijcamera installeren voor een personenauto? Dan is een eenvoudig, analoog systeem vaak al voldoende. Analoge systemen zijn namelijk een stuk goedkoper dan digitale draadloze varianten. Echter bestaat er met een analoog systeem wel de kans dat je beelden van andere camera’s op het scherm ontvangt. Dit komt doordat alle camera’s in principe op dezelfde frequentie werken, waardoor beelden door elkaar gehaald kunnen worden.

achteruitrijcamera installeren

Scherp beeld

Ga je echter voor een digitale draadloze variant, heb je dit probleem niet. Er is een beveiligde verbinding tussen de camera(‘s) en de monitor. Een ander voordeel van de draadloze variant is dat de kwaliteit van het beeld een stuk beter is dan bij de analoge systemen. Vind jij het niet nodig om scherp beeld te hebben, maar vind je het voldoende om in wat mindere kwaliteit te zien wat er om je heen gebeurt, dan is een analoge variant natuurlijk voldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *