Dagwaarde motor is heel belangrijk

Een dagwaarde motor is van cruciaal belang. Maar waarom zal je je wellicht afvragen. Op deze manier kan je de waarde van de motor bepalen wanneer je van plan bent de tweewieler te verkopen. Of je wil een motor kopen, dan is de dagwaarde eveneens heel belangrijk om te weten hoeveel de motor in feite waard is. Een ander aspect dat je niet uit het oog moogt verliezen. Een dagwaarde motor is bepalend wanneer je ook een motorverzekering wil afsluiten. De dagwaarde motor wordt berekend op grond van volgende parameters: merknaam, kilometerstand, het jaartal en kenteken. Aan de hand van deze gegevens is het mogelijk een dagwaarde motor op te maken.

Gegevens invullen via het internet

Het internet kan je een handje helpen om de dagwaarde motor te berekenen. Maar hoe start je deze klus? In Nederland zijn plus minus 600.000 motoren ingeschreven. Dankzij gespecialiseerde websites kan je binnen de kortste keren er achter komen hoeveel de dagwaarde motor gaat zijn. Daar is niets moeilijks aan om dit op te vragen. Het enige wat je moet doen is de gegevens invullen die worden gevraagd. Als je eenmaal de gevraagde info correct hebt ingevuld, krijg je de vraagprijs te zien. Een kleine tip. De vraagprijs is niet hetzelfde dan de dagwaarde motor. De dagwaarde vertegenwoordigt de effectieve waarde van de motor.

Motorverzekering afsluiten volgens de dagwaarde

Zoals je weet zijn er verschillende mogelijkheden om een motor te verzekeren. Toch zal je rekening moeten houden hoe de prijs van de verzekering in feite wordt bepaald. Gaat het worden berekend volgens de dagwaarde motor of volgens de aanschafwaarde van je motor. Een goede raad. Je kan beter de voorkeur geven aan de aanschafwaarde van de motor. Bekijk ook de kleine lettertjes van de polis. Meestal ga je daar de dagwaarde motor terugvinden. De meeste motorverzekeraars sturen je jaarlijks een nieuwe polis waarin de dagwaarde staat vermeld. Bekijk eveneens de verkeersbelasting en check dit even na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *