Code 95 halen: met deze tips lukt het iedereen

rijden

Het is geen pretje om een rijbewijs of aanvulling op je rijbewijs te moeten halen. Maar als het eenmaal klaar is, ben je er vanaf! Of toch niet? Een code 95 halen moet je namelijk elke vijf jaar doen. Dat betekent niet dat je elke vijf jaar een volledig examen opnieuw moet doen. Je moet echter wel nascholing volgen van maar liefst 35 uur. Dat is nogal wat werk en je wil de uiteindelijke toets natuurlijk ook met een voldoende afronden, anders kun je je werk niet doen. Maar hoe zorg je daarvoor? 

Neem de tijd

Leren is iets dat je waarschijnlijk niet meer elke dag doet. Neem dus de tijd: verdiep je in de theorie en probeer niet teveel druk op jezelf te leggen. Sommige werkgevers helpen je simpelweg aan een aantal boeken of een digitale leeromgeving en verwachten dat jij de rest zelf doet. Wanneer  dat het geval is, kun je ervoor kiezen om te vragen om meer tijd. Zo weet je zeker dat je die nascholing goed afrondt. Het is immers belangrijk dat je alle informatie goed opslaat.

code 95 halen

Een klassikale dag

Als je werkgever je hierin wil faciliteren, dan is het wellicht een idee om een dag klassikaal les te volgen voor de nascholing. Je kunt dit eventueel opzetten samen met je collega’s. Op die manier weet je zeker dat je alle vragen kunt stellen die je nog hebt over de stof. In dit geval komt er namelijk een docent naar je werk of jullie gaan juist ergens op locatie les volgen. Alle onderdelen waar nog misverstanden over zijn worden nu extra goed uitgelegd. Je kunt er zo zeker van zijn dat je geen fouten meer maakt omdat je iets niet begrijpt. Bovendien is dit een voordelige manier voor je werkgever om meerdere mensen tegelijk door dat examen heen te helpen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *