5 Redenen om meer te fietsen

De meeste mensen zijn zo gewend geraakt aan hun auto dat ze er iedere dag zonder nadenken instappen. Soms kun je natuurlijk niet anders, als je bijvoorbeeld voor je werk grote afstanden moet afleggen, maar je zou er over na kunnen denken of je niet net iets vaker de fiets zou kunnen pakken. Heb je de auto bijvoorbeeld écht nodig voor een bezoekje aan je moeder, als je even snel de boodschappen voor het avondeten gaat halen of voor een afspraak bij de tandarts? In dit artikel lees je een aantal redenen om voortaan vaker de fiets te pakken.

 

#1: Beweging is goed voor je

In Nederland zitten we veel te veel en bewegen we te weinig. Op lange termijn kan dat veel problemen opleveren. Het is dus goed om te proberen om wat vaker te bewegen op een dag. Ben jij bijvoorbeeld de hele dag thuis aan het werk? Sluit de dag dan af met een rondje op jouw stadsfiets dames. Het hoeft niet ver te zijn, als je maar even in beweging bent.

 

#2: Het is beter voor het milieu

Zoals je waarschijnlijk wel weet verspreiden auto’s heel veel uitlaatgassen, wat slecht is voor het milieu. Vooral filerijden veroorzaakt veel ellende. Het gaat niet goed met het klimaat en daar moeten we zelf verandering in brengen. Eén van de dingen die je zelf kunt doen, is wat vaker de fiets pakken. Moet jij vooral grote afstanden afleggen? Dan zou je ook na kunnen denken of een elektrische fiets misschien wat voor jou is.

 

#3: Je bent meer buiten

Het is goed voor je gezondheid om regelmatig buiten te komen. Studies hebben aangetoond dat een wandeling of fietstocht in de buitenlucht stress kan verlagen. Dit komt doordat het niveau van het spannings hormoon ‘cortisol’ verlaagd wordt. Ook zeggen veel mensen dat ze door buiten te zijn hun hoofd even leeg kunnen maken. Als het zonnig is kun je bovendien vitamine d in je opnemen.

 

#4: Je bespaart geld

Met een goede fiets kun je vaak jarenlang doen. Niet alleen het aankoopbedrag is aanzienlijk lager dan een auto, maar je bent ook geen geld kwijt aan brandstof kosten. Reparaties en onderhoudskosten zijn eveneens een stuk lager. Voor veel mensen is het natuurlijk geen optie om helemaal geen auto te hebben, maar hoe minder je rijdt, hoe goedkoper je uiteindelijk uit bent

 

#5: Fietsen is leuk!

Dit is misschien nog wel de belangrijkste reden. Op de fiets kun je delen van Nederland ontdekken die je nog nooit gezien hebt. Het is een ontspannen bezigheid die ook nog eens goed voor je is. Wacht dus niet langer en haal snel jouw fiets uit de schuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *